ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MAXXIS SPRO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MAXXIS SPRO 235/65R17 104V (TL) #263424

Летни гуми MAXXIS SPRO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
231 . 37 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MAXXIS. Любима марка на много хора в България. Модел SPRO можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. R17 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 104 (до 900 кг) е разрешеният товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми V (до 240 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Този модел гуми са доста тихи тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел SPRO
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Шум 71 dB
Индекси TL
Доставка 2 дни
евро етикет
B
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате автомобил и ползвате висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотор цена  летни гуми  всесезонни гуми  гуми онлайн  автогуми 

Този сайт използва бисквитки