ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MAXXIS MCV3+ 235/65R16 119T (10PR) #235775

Летни гуми MAXXIS MCV3+ - Лекотоварни Гуми ( 119T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 0 бр.
263 . 52 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя MAXXIS. Една от наложените компании на пазара. Моделът MCV3+ може да закупите от ProGumi.Този модел може да е правилния избор за вас ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 235. 65 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R16. Максимално допустимия товарен индекс е 119 (до 1360 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Разглеждания от вас моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел MCV3+
Сезон летни гуми за бус
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Индекси 10PR
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт. Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми цена  гуми цени  205 5516  летни гуми