ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Maxxis MA-1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Maxxis MA-1 235/75R15 105S (M+S) #149556

EAN: 4717784208770
Летни гуми Maxxis MA-1 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
449 . 66 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MAXXIS е фирмата произвела тази гума. Една от наложените компании на пазара. Модел MA-1 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Този модел може да е подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 75 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. 105 (до 925 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми S (до 180 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел MA-1
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Индекси M+S
Доставка 7-10 дни от Германия

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 17-20% от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  195 65r15  всесезонни гуми  зимни гуми цена