ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MAXXIS M8090 37/12.5R16 124K (TL, 8PR, -) #313488

Всесезонни гуми MAXXIS M8090 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 124K )
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 3 бр.
608 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MAXXIS. Моделът M8090 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са класифицирани от производителя като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 37. 12.5 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. 124 (до 1600 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела K (до 110 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Ние може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел M8090
Сезон всесезонни гуми
Ширина 37
Височина 12.5
Диаметър R16
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси TL, 8PR, -
Доставка 2 дни

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 18% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автомобила също оказват голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали консумацията на гориво. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Популярно в магазина: нови гуми  205 55 r16  автогуми