ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MAXXIS M8060 37/12.5R17 124K (TL, -, 10PR) #275162

Всесезонни гуми MAXXIS M8060 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 124K )
Товарен индекс 124 до 1600 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
743 . 74 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MAXXIS е фирмата произвела тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът M8060 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е от тип: всесезонни. Маркираната ширина за модела е 37. Маркираната височина за гумата е 12.5. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R17. 124 (до 1600 кг) е товарният индекс за модела. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел M8060
Сезон всесезонни гуми
Ширина 37
Височина 12.5
Диаметър R17
Товарен индекс 124 (до 1600 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси TL, -, 10PR
Доставка 2 дни

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 19% от разхода на гориво при вашия автомобил. Когато поръчате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрия асфалт. При лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  бг гуми  зимни гуми цени  летни гуми цени