ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MAXXIS M8060 205R16 108Q (C, 8PR) #184898

Всесезонни гуми MAXXIS M8060 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108Q )
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
267 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MAXXIS е комманията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът M8060 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са всесезонни. Ширина за модела е 205. Отбелязания диаметър за гумата е R16. Разрешения товарен индекс е 108 (до 1000 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е Q (до 160 км/ч.). Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел M8060
Сезон всесезонни гуми
Ширина 205
Диаметър R16
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси C, 8PR
Доставка 2 дни

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Енергийно ефективното каране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: гуми за мотори  летни гуми  нови всесезонни гуми  гуми цена  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки