ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MAXXIS AT980E 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MAXXIS AT980E 215/75R15 97Q (TL, LT, 6PR) #296127

Всесезонни гуми MAXXIS AT980E - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97Q )
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 0 бр.
195 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MAXXIS е производителят на тази гума. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Моделът AT980E може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е всесезонни. Ширина за модела е 215. 75 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата е R15. 97 (до 730 кг) е товарният индекс за модела. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е Q (до 160 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност E. Този модел гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 74 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел AT980E
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Шум 74 dB
Индекси TL, LT, 6PR
Доставка 2 дни
евро етикет
E
74

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато закупите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми  всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки