ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MAXXIS AT771 215/75R15 100S (A, A/T, TL) #297505

Всесезонни гуми MAXXIS AT771 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100S )
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 4 бр.+
168 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MAXXIS е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните компании на пазара. Модел AT771 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Гумите са класифицирани от производителя като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 215. Отбелязаната височина за гумата е 75. R15 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 100 (до 800 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел AT771
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси A, A/T, TL
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато закупите гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. За кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Вижте също: нови всесезонни гуми  гуми за мотори  205 55r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки