ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MAXXIS AP3 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MAXXIS AP3 195/50R15 86V (XL) #279131

Всесезонни гуми MAXXIS AP3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 86V )
Товарен индекс 86 до 530 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност `Наличност: 3 бр.
106 . 95 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MAXXIS е компанията производител на разглежданата от вас гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът AP3 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите да закупите всесезонни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. 50 е маркираната височина за гумата от производителя. R15 е отбелязаният диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 86 (до 530 кг). Скоростният индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител MAXXIS
Модел AP3
Сезон всесезонни гуми
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 86 (до 530 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
70

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до до 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато поръчате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно. За автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  online gumi  гуми 205 55 r16  нови летни гуми