ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Matador MP92 Sibir Snow 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Matador MP92 Sibir Snow 195/50R15 82H #264743

EAN: 4050496589608
Зимни гуми Matador MP92 Sibir Snow - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
92 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MATADOR е компанията производител на тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът MP92 SIBIR SNOW се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 50. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. 82 (до 475 кг) е разрешеният товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. E е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител MATADOR
Модел MP92 SIBIR SNOW
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
C
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 17-20% от разхода на гориво за вашата кола. Когато имате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: мото гуми  летни гуми цена  всесезонни гуми  нови гуми  автогуми цена 

Този сайт използва бисквитки