ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Matador MP92 Sibir Snow 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Matador MP92 Sibir Snow 265/70R16 112T (SUV) #255089

EAN: 4050496561772
Зимни гуми Matador MP92 Sibir Snow - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
170 . 71 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MATADOR. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел MP92 SIBIR SNOW можете да поръчате от ProGumi.Този модел гуми са от тип зимни и са изключително добър избор сред много клиенти. Маркираната ширина за модела е 265. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. Разрешения товарен индекс е 112 (до 1120 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е T (до 190 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за този клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител MATADOR
Модел MP92 SIBIR SNOW
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси SUV
Тежест 17.2
Доставка 2 дни
евро етикет
C
2
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 19 процента от разхода на гориво за вашата кола. Когато купите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Разликата между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми цена  зимни гуми цена  нови автомобилни гуми  мото гуми 

Този сайт използва бисквитки