ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Matador MP54 Sibir Snow 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Matador MP54 Sibir Snow 155/70R13 75T #264744

EAN: 4050496632229
Зимни гуми Matador MP54 Sibir Snow - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
68 . 49 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MATADOR е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът MP54 SIBIR SNOW се предлага от онлайн магазина ProGumi.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да поръчате зимни гуми. Ширината на модела е 155. Маркираната височина за гумата е 70. R13 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Допустимият товарен индекс е 75 (до 387 кг). Гумите имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. C е индексът за сцепление на мокро за гумата. E е маркировката за разход на гориво. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител MATADOR
Модел MP54 SIBIR SNOW
Сезон зимни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет
C
2
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато притежавате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до 17 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотори  205 55r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки