ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Matador Hectorra Van 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Matador Hectorra Van 215/75R16 116/114R (10PR) #277706

EAN: 4050496003036
Летни гуми Matador Hectorra Van - Лекотоварни Гуми ( 114R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
215 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е MATADOR. Известна фирма в света на гумите. Моделът HECTORRA VAN може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 114 (до 1180 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела R (до 170 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител MATADOR
Модел HECTORRA VAN
Сезон летни гуми за бус
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси 10PR
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
71

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако поръчате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: всесезонни гуми цена  гуми за мотори  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки