ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MARSHAL MU12 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MARSHAL MU12 255/50R19 103W #276418

Летни гуми MARSHAL MU12 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
241 . 13 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MARSHAL е компанията производител на тази гума. Модел MU12 можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Този модел гуми са от тип летни и са предпочитан избор при много клиенти. Ширина за модела е 255. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. Маркираният диаметър за гумата е R19. 103 (до 875 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител MARSHAL
Модел MU12
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Доставка 2 дни

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Когато поръчате гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до до 20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автомобила също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. За кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: всесезонни гуми  гуми за мотор цена  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки