ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MARSHAL MH12 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MARSHAL MH12 205/60R15 91V (4PR, 10PR) #157532

EAN: 8808956236168
Летни гуми MARSHAL MH12 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
107 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от MARSHAL. Известна фирма в света на гумите. Модела MH12 може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел гуми са отбелязани от вид летни. Маркираната ширина за модела е 205. 60 е отбелязаната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата е R15. Максимално допустимия товарен индекс е 91 (до 615 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. C е маркировката за разход на гориво. Този моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител MARSHAL
Модел MH12
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 60
Диаметър R15
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси 4PR, 10PR
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
69

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 17 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цена  гуми 195 65 r15  нови всесезонни гуми  нови зимни гуми