ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MARSHAL KC11 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MARSHAL KC11 235/75R15 104Q (14PR) #194684

EAN: 8808956123116
Зимни гуми MARSHAL KC11 - Лекотоварни Гуми ( 104Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
222 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MARSHAL. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът KC11 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип зимни и са популярен избор при много клиенти. Маркираната ширина за модела е 235. Маркираната височина за гумата е 75. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R15. 104 (до 900 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела Q (до 160 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. Маркировката за разходът на гориво е E. Тази гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител MARSHAL
Модел KC11
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 235
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Индекси 14PR
Тежест 15.93
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17-20 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Екологичното каране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажното пътно платно. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: мото гуми  летни гуми  всесезонни гуми цена  гуми онлайн  автогуми цени