ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MALATESTA KODIAK 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MALATESTA KODIAK 215/75R15 110T #251514

Всесезонни гуми MALATESTA KODIAK - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110T )
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
231 . 20 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MALATESTA е фирмата произвела тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът KODIAK се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 215. 75 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R15. Товарен индекс - 110 (до 1060 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител MALATESTA
Модел KODIAK
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Доставка 2 дни

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват приблизително 17-20 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цени  магазини за гуми  205 55r16  летни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки