ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MALATESTA KOBRA NT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MALATESTA KOBRA NT 265/70R16 112Q #247314

Всесезонни гуми MALATESTA KOBRA NT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112Q )
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
260 . 10 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от MALATESTA. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът KOBRA NT може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 265. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R16. 112 (до 1120 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Q (до 160 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител MALATESTA
Модел KOBRA NT
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Доставка 2 дни

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 19 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  гуми  205 55 r16  летни гуми цена