ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MALATESTA KOALA 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MALATESTA KOALA 235/70R16 106H #247354

Всесезонни гуми MALATESTA KOALA - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106H )
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
220 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от MALATESTA. Моделът KOALA може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като всесезонни. Маркираната ширина за модела е 235. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е отбелязания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 106 (до 950 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител MALATESTA
Модел KOALA
Сезон всесезонни гуми
Ширина 235
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Доставка 2 дни

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около до 20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови гуми за мотор  нови летни гуми  всесезонни гуми  гуми цена  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки