ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
MALATESTA KAMEL 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми MALATESTA KAMEL 265/70R16 112S #267603

Всесезонни гуми MALATESTA KAMEL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112S )
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
283 . 05 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание MALATESTA е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Модел KAMEL можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.всесезонни е обозначението на гумите. Отбелязаната от производителя ширина е 265. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е маркираният диаметър за гумата. 112 (до 1120 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми S (до 180 км/ч.). Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител MALATESTA
Модел KAMEL
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Доставка 2 дни

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 15 процента от разхода на гориво за вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  бг гуми  зимни гуми  летни гуми цени