ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG WINTER GRIP 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG WINTER GRIP 2 195/45R16 84T (XL) #189615

EAN: 6959956749683
Зимни гуми LINGLONG WINTER GRIP 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 3 бр.
82 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е производителя на тази гума. Моделът WINTER GRIP 2 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са зимни. Маркираната ширина за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 45. Отбелязания диаметър за гумата е R16. Допустимия товарен индекс е 84 (до 500 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел WINTER GRIP 2
Сезон зимни гуми
Ширина 195
Височина 45
Диаметър R16
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 6.51
Доставка 2 дни

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 17-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали разхода на гориво. Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми цени  гуми цена  205 55r16  195 65 r15