ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG WINTER G VAN 2 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG WINTER G VAN 2 155R13 91/89N #188294

EAN: 6959956749522
Зимни гуми LINGLONG WINTER G VAN 2 - Лекотоварни Гуми ( 89N )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
72 . 40 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от LINGLONG. Една от познатите фими на пазара. Моделът WINTER G VAN 2 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.Гумите са класифицирани от производителя като зимни. Маркираната ширина за модела е 155. R13 е маркирания диаметър за гумата. 89 (до 580 кг) е товарния индекс за модела. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс N (до 140 км/ч.). Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел WINTER G VAN 2
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 155
Диаметър R13
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Тежест 8.03
Доставка 2 дни

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 16 процента от разхода на гориво при вашия автомобил.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми  нови зимни гуми  нови автогуми  гуми за мотори цена