ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Linglong Sport Master 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG SPORT MASTER 215/30R20 82W (XL) #232367

EAN: 6959956754687
Летни гуми LINGLONG SPORT MASTER - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
106 . 74 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от LINGLONG. Една от популярните конмании на пазара. Моделът SPORT MASTER може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Маркировката на гумите е летни. Ширина на модела е 215. 30 е маркираната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата е R20. Товарен индекс - 82 (до 475 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е W (до 270 км/ч.). Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел SPORT MASTER
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 2 дни
евро етикет
D
A
69

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране. За автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми цена  нови летни гуми  нови автогуми