ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG R701 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG R701 195/50R13 104/101N #189635

EAN: 6959956703210
Летни гуми LINGLONG R701 - Лекотоварни Гуми ( 101N )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
75 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фими на пазара. Модел R701 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Тези гуми са летни и са популярен избор при много клиенти. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 195. 50 е маркираната височина за гумата от производителя. R13 е маркирания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 101 (до 825 кг). Модела гуми има скорестен идекс от N (до 140 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност D. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи тяхното ниво на шум е 71 dB. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел R701
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R13
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако притежавате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно при нас: автогуми  гуми цени  зимни гуми цена  летни гуми цена