ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG R701 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG R701 185/70R13 106/104N (M+S) #189471

EAN: 6959954725443
Летни гуми LINGLONG R701 - Лекотоварни Гуми ( 104N )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
89 . 92 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е производителя на тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът R701 се предлага от ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: летни. Ширина на модела е 185. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R13. Допустимия товарен индекс е 104 (до 900 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс N (до 140 км/ч.). D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел R701
Сезон летни гуми за бус
Ширина 185
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Индекси M+S
Тежест 8.81
Доставка 2 дни
евро етикет
C
D
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. На гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. При автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми цени  нови гуми  нови зимни гуми  нови летни гуми