ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG R701 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG R701 #188083 145/70R13 74N

Летни гуми LINGLONG R701 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 74N )
Сезон летни летни
Товарен индекс 74 до 375 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
57 . 38 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Производителя на този модел гуми е LINGLONG. Моделът R701 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са класифицирани от вид летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 145. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R13. 74 (до 375 кг) е допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс N (до 140 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро D. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за този клас , като нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел R701
Сезон летни
Ширина 145
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 74 (до 375 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Тежест 4.55
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20% от разхода на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху влажния асфалт. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми  летни гуми цени  автомобилни гуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi