ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG R701 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG R701 #187887 135/80R13 74N (XL)

Летни гуми LINGLONG R701 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 74N )
Сезон летни летни
Товарен индекс 74 до 375 кг
Скоростен индекс N до 140 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
56 . 88 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Този модел гума е произведена от LINGLONG. Любима марка на много хора в България. Моделът R701 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Този модел гуми са класифицирани от производителя като летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 135. 80 е маркираната височина за гумата. R13 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 74 (до 375 кг) е максимално допустимия товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс N (до 140 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. D е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел R701
Сезон летни
Ширина 135
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 74 (до 375 кг)
Скоростен индекс N (до 140 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 4.35
Доставка 2 дни
евро етикет
D
D
71

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: автогуми цени  гуми 205 55 r16  евтини гуми  зимни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi