ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG R620 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG R620 185R14 102/100Q #157680

EAN: 6959956722754
Летни гуми LINGLONG R620 - Лекотоварни Гуми ( 100Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
98 . 75 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е LINGLONG. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът R620 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.летни е вида на гумите. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 185. Отбелязания диаметър за гумата е R14. Товарен индекс - 100 (до 800 кг). Модела гуми има скорестен идекс от Q (до 160 км/ч.). C е индекса за сцепление на мокро за гумата. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са доста тихи за техния клас нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел R620
Сезон летни гуми за бус
Ширина 185
Диаметър R14
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Тежест 10.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако имате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 18% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: гуми онлайн  гуми 205 55 r16  автогуми