ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG LLA08 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG LLA08 11R22.5 148/145K (16PR) #154212

Всесезонни гуми LINGLONG LLA08 - Тежкотоварни Гуми ( 145K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 145 до 2900 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
610 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
LINGLONG е комманията производител на тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът LLA08 се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.всесезонни е вида на този модел гуми. Ширина за модела е 11. R22.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 145 (до 2900 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми K (до 110 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност E. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел LLA08
Сезон всесезонни
Ширина 11
Диаметър R22.5
Товарен индекс 145 (до 2900 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Индекси 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 53.63
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 20 процента от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цена  гуми онлайн  зимни гуми цена  летни гуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi