ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG LLA08 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG LLA08 #154117 12R22.5 152/148K (16PR)

Всесезонни гуми LINGLONG LLA08 - Тежкотоварни Гуми ( 148K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
707 . 22 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е от производителя LINGLONG. Известна фирма в света на гумите. Модела LLA08 може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Маркировката на гумите е всесезонни. Маркираната ширина за модела е 12. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. Товарен индекс - 148 (до 3159 кг). Гумите имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност E. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за този клас тяхното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел LLA08
Сезон всесезонни
Ширина 12
Диаметър R22.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Индекси 16PR
Ос предни - Truck
Тежест 67.00
Доставка 2 дни
евро етикет
E
B
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако закупите гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи до 17 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови автомобилни гуми  гуми 205 55 r16  евтини гуми  нови зимни гуми 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi