ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG KTS300 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG KTS300 295/80R22.5 154/149M (18PR) #160739

Всесезонни гуми LINGLONG KTS300 - Тежкотоварни Гуми ( 149M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 149 до 3250 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
606 . 21 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е комманията производител на тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът KTS300 може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.всесезонни е обозначението на гумите. Ширина на модела е 295. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R22.5. Товарен индекс - 149 (до 3250 кг). Модела гуми има скорестен идекс от M (до 130 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност C. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител LINGLONG
Модел KTS300
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 149 (до 3250 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Индекси 18PR
Ос предни - Truck
Тежест 60.00
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
73

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи до 20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: летни гуми цена  нови зимни гуми  нови автогуми  нови гуми за мотори