ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG KTD300 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG KTD300 295/80R22.5 152/148M (16PR) #160534

Всесезонни гуми LINGLONG KTD300 - Тежкотоварни Гуми ( 148M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 148 до 3159 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
564 . 86 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е LINGLONG. Наложена марка на пазара. Предлагания модел KTD300 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Гумите са отбелязани от вид всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 295. Отбелязаната височина за гумата е 80. R22.5 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 148 (до 3159 кг). Модела гуми има скорестен идекс от M (до 130 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 75 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител LINGLONG
Модел KTD300
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 148 (до 3159 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 75 dB
Индекси 16PR
Ос задни - Truck
Тежест 60.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
75

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15-20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми  магазини за гуми  зимни гуми цена  нови летни гуми