ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG KMD406 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG KMD406 315/80R22.5 156/150K (20PR) #161095

Всесезонни гуми LINGLONG KMD406 - Тежкотоварни Гуми ( 150K )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 150 до 3350 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
594 . 30 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът KMD406 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като всесезонни. Ширина за модела е 315. Маркираната височина за гумата е 80. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R22.5. 150 (до 3350 кг) е допустимия товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. 73 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Приложение самосвална-on/off
Производител LINGLONG
Модел KMD406
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 150 (до 3350 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Индекси 20PR
Ос задни - Truck
Тежест 33.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
73

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако имате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи приблизително до 20% от разхода на гориво при вашия автомобил.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. За кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  гуми цена  зимни гуми цена  летни гуми