ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG KLT200 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG KLT200 215/75R17.5 135/133J (16PR) #158010

Всесезонни гуми LINGLONG KLT200 - Тежкотоварни Гуми ( 133J )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 133 до 2060 кг
Скоростен индекс J до 100 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
ремарке
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
261 . 58 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е LINGLONG. Модел KLT200 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Този модел може да е правилния избор ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Маркирания диаметър за гумата е R17.5. 133 (до 2060 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите J (до 100 км/ч.) за този клас гуми. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са доста тихи за този клас тяхното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител LINGLONG
Модел KLT200
Сезон всесезонни
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R17.5
Товарен индекс 133 (до 2060 кг)
Скоростен индекс J (до 100 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси 16PR
Ос ремарке - Truck
Тежест 30.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
72

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Гумите оказват около 17% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали консумацията на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми  нови гуми за мотор  205 5516  гуми 195 65 r15