ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG GRIP MASTER C/S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG GRIP MASTER C/S 225/75R16 104H #264121

Летни гуми LINGLONG GRIP MASTER C/S - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
148 . 16 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от познатите фирми на пазара. Модел GRIP MASTER C/S можете да поръчате от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Разрешеният товарен индекс е 104 (до 900 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Показателят за сцепление на мокро е A. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. 68 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел GRIP MASTER C/S
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
C
A
68

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

На гумите се дължи до 20 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако поръчате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: летни гуми  зимни гуми цена  автомобилни гуми  нови гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки