ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG GRIP MASTER C/S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG GRIP MASTER C/S 235/65R17 108V (XL) #232380

EAN: 6959956749171
Летни гуми LINGLONG GRIP MASTER C/S - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 108V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 108 до 1000 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
147 . 39 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е LINGLONG. Една от популярните конмании на пазара. Предлагания модел GRIP MASTER C/S можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като летни. Маркираната ширина за модела е 235. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. R17 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 108 (до 1000 кг) е разрешения товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел GRIP MASTER C/S
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 108 (до 1000 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Тежест 12.00
Доставка 2 дни

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

На гумите се дължи приблизително 18% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране от водача. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: всесезонни гуми цена  нови гуми за мотори  205 55 r16  195 65 r15