ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG GREENMAX 4X4 235/70R16 106H (TL, M+S) #247525

EAN: 6959956703456
Летни гуми LINGLONG GREENMAX 4X4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
168 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът GMAX4X4 може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана като летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 235. Маркираната височина за гумата е 70. Отбелязания диаметър за гумата е R16. Допустимия товарен индекс е 106 (до 950 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е D. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 6-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел GREENMAX 4X4
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S
Тежест 13.471
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Когато притежавате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цени  гуми онлайн  гуми 205 55 r16  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки