ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG GREEN-MAX VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG GREEN-MAX VAN 165/70R14 89/87R (MAX) #264096

EAN: 6959956718238
Летни гуми LINGLONG GREEN-MAX VAN - Лекотоварни Гуми ( 87R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 87 до 545 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
84 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е производителят на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Модел GREEN-MAX VAN можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 165. 70 е маркираната височина за гумата. R14 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 87 (до 545 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е R (до 170 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. D е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел GREEN-MAX VAN
Сезон летни гуми за бус
Ширина 165
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 87 (до 545 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Индекси MAX
Тежест 7.74
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи до 17% от консумацията на гориво за вашата кола. Когато купите гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми  летни гуми  автогуми