ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG GREEN-MAX VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG GREEN-MAX VAN 155R13 91/89P #188295

Летни гуми LINGLONG GREEN-MAX VAN - Лекотоварни Гуми ( 89P )
Сезон летни летни
Товарен индекс 89 до 580 кг
Скоростен индекс P до 150 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
68 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е комманията производител на тази гума. Модел GREEN-MAX VAN можете да поръчате от ProGumi на добра цена.летни е маркировката на този вид гуми. Ширина на модела е 155. Маркирания диаметър за гумата е R13. Разрешения товарен индекс е 89 (до 580 кг). Тези гуми имат скоростен индекс P (до 150 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тези гуми са сравнително тихи тяхното ниво на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел GREEN-MAX VAN
Сезон летни гуми за бус
Ширина 155
Диаметър R13
Товарен индекс 89 (до 580 кг)
Скоростен индекс P (до 150 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Тежест 8.03
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако купите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около 18% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например за кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автогуми  бг гуми  зимни гуми цени  нови летни гуми