ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG GREEN-MAX VAN 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG GREEN-MAX VAN 175R13 97/95Q #154814

Летни гуми LINGLONG GREEN-MAX VAN - Лекотоварни Гуми ( 95Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
87 . 38 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът GREEN-MAX VAN се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Маркировката от производителя на гумите е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 175. R13 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 95 (до 690 кг) е разрешения товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Тази гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел GREEN-MAX VAN
Сезон летни гуми за бус
Ширина 175
Диаметър R13
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Тежест 8.59
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15-20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрото пътно платно. Например за автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми цени  бг гуми  гуми 205 55 r16  195 65 r15