ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG GREEN-MAX ET 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG GREEN-MAX ET 145/70R12 69S #188070

Летни гуми LINGLONG GREEN-MAX ET - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 69S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 69 до 325 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
49 . 06 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от LINGLONG. Една от наложениете фирми на пазара. Модел GREEN-MAX ET можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел е подходящ за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Ширина на модела е 145. 70 е отбелязаната височина за гумата. R12 е отбелязания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 69 (до 325 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите S (до 180 км/ч.) за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за техния клас нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел GREEN-MAX ET
Сезон летни гуми
Ширина 145
Височина 70
Диаметър R12
Товарен индекс 69 (до 325 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 70 dB
Тежест 4.91
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато имате гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 18-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Енергийно ефективното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми цена  летни гуми цени  автогуми 

Този сайт използва бисквитки