ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG GREEN MAX ALL SEASON 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG GREEN MAX ALL SEASON 155/65R13 73T #188174

Всесезонни гуми LINGLONG GREEN MAX ALL SEASON - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 73T )
Товарен индекс 73 до 365 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
50 . 42 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на много хора в България. Моделът GREEN MAX ALL SEASON може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Тези гуми са всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 155. 65 е маркираната височина за гумата. R13 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 73 (до 365 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тази гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел GREEN MAX ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми
Ширина 155
Височина 65
Диаметър R13
Товарен индекс 73 (до 365 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Тежест 5.50
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
71

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако поръчате гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки