ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG G-M A 215/60R17 100V (G, TL, XL, M+S) #248182

EAN: 6959956741021
Всесезонни гуми LINGLONG G-M A - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100V )
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
139 . 28 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

Този модел гума е произведена от LINGLONG. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът G-MASXL може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Тези гуми са класифицирани от вид всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R17 е отбелязания диаметър за гумата. Допустимия товарен индекс е 100 (до 800 кг). Гумите имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро B. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност B. Този модел гуми са доста тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 6-10 дни от Германия.

Характеристики
Производител LINGLONG
Модел G-M A
Сезон всесезонни гуми
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво B
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси G, TL, XL, M+S
Тежест 10.9
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Когато изберете гуми за вашата кола с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до до 20% от разхода на гориво за вашата кола.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

 

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  евтини гуми  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки