ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG ETD100 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG ETD100 295/60R22.5 150/147L (16PR) #159676

Всесезонни гуми LINGLONG ETD100 - Тежкотоварни Гуми ( 147L )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 147 до 3075 кг
Скоростен индекс L до 120 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
497 . 60 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е фирмата произвела тази гума. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът ETD100 може да закупите от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: всесезонни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 295. 60 е отбелязаната височина за гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R22.5. 147 (до 3075 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за този модел гуми е L (до 120 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво, производителя е отбелязана стойност D. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Приложение магистрална
Производител LINGLONG
Модел ETD100
Сезон всесезонни
Ширина 295
Височина 60
Диаметър R22.5
Товарен индекс 147 (до 3075 кг)
Скоростен индекс L (до 120 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Индекси 16PR
Ос задни - Truck
Тежест 52.00
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
74

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате кола с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват до 18 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране намалява разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажния асфалт. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми  гуми цена  205 5516  летни гуми цена