ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG CROSSWIND MT 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG CROSSWIND MT 305/70R16 118/115Q #198453

Летни гуми LINGLONG CROSSWIND MT - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 115Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 115 до 1215 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
272 . 65 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя LINGLONG. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът CROSSWIND MT може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена. Обозначението Сезон на гумите е от вид: летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 305. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R16. 115 (до 1215 кг) е допустимия товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел CROSSWIND MT
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 115 (до 1215 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Тежест 27.57
Доставка 2 дни

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18-20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. При кола движеща се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми  гуми 195 65 r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми