ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Linglong Crosswind M/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Linglong Crosswind M/T 305/70R16 118Q (P, P.O.R, M/T) #96609

EAN: 6959956716098
Летни гуми Linglong Crosswind M/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 118Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 118 до 1320 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
419 . 53 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от LINGLONG. Една от наложените компании на пазара. Моделът CROSSWIND M/T може да закупите от сайта за гуми ProGumi.летни е обозначението на този вид гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 305. Маркираната височина за гумата е 70. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. 118 (до 1320 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е Q (до 160 км/ч.). Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел CROSSWIND M/T
Сезон летни гуми
Ширина 305
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 118 (до 1320 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси P, P.O.R, M/T
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Гумите оказват до 17-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. При превозно средство движещо се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори  летни гуми  всесезонни гуми  нови гуми  автогуми