ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG CROSSWIND A/T 100 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG CROSSWIND A/T 100 215/75R15 100/97S #192131

EAN: 6959956748990
Летни гуми LINGLONG CROSSWIND A/T 100 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
139 . 83 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя LINGLONG. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът CROSSWIND A/T 100 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.летни е маркировката на този вид гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 215. Маркираната височина за гумата от производителя е 75. R15 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Максимално допустимия товарен индекс е 97 (до 730 кг). Гумите имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Тази гума е доста тиха при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел CROSSWIND A/T 100
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Тежест 9.96
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 16% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Когато купите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  нови всесезонни гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки