ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
LINGLONG COMFORT MASTER 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LINGLONG COMFORT MASTER 195/65R15 95H #264101

EAN: 6959956761029
Летни гуми LINGLONG COMFORT MASTER - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 0 бр.
82 . 78 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LINGLONG е производителят на тази гума. Една от популярните компании на пазара. Модел COMFORT MASTER можете да поръчате от ProGumi.Тези гуми са от тип летни. Ширината на модела е 195. 65 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. 95 (до 690 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител LINGLONG
Модел COMFORT MASTER
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
72

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми  195 65 r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми