ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Laufenn LV01 X FIT van 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми LAUFENN X FIT Van 195/70R15 104/102R #217443

EAN: 8808563513645
Летни гуми LAUFENN X FIT Van - Лекотоварни Гуми ( 102R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
129 . 82 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя LAUFENN. Модел X FIT VAN можете да поръчате от ProGumi на добра цена.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите да поръчате летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 195. 70 е отбелязаната височина за гумата. R15 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 102 (до 850 кг). Гумите имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. Показателят за сцепление на мокро е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 67 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител LAUFENN
Модел X FIT VAN
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 67 dB
Ниво на шум A
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
1
67

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 19 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми цени  гуми за мотор  205 5516  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки