ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Laufenn S FIT EQ LK01B HRS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Laufenn S FIT EQ LK01B HRS 245/50R18 100W (FSL) #89573

EAN: 8808563478005
Летни гуми Laufenn S FIT EQ LK01B HRS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
376 . 50 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание LAUFENN е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът S FIT EQ LK01B HRS се предлага от сайта ProGumi.летни е маркировката на този вид гуми. Маркираната ширина за модела е 245. Маркираната височина за гумата е 50. R18 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 100 (до 800 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. B е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител LAUFENN
Модел S FIT EQ LK01B HRS
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 50
Диаметър R18
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FSL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
B
2
71

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

На гумите се дължи до 19 процента от разхода на гориво за вашата кола. Ако купите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Икономията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  всесезонни гуми  зимни гуми цени